Nuo lapkričio 1 dienos Lietuvos paštas aiškiai apibrėš, kas yra laiškas ir kas – siuntinys

Kaip skelbia Lietuvos paštas laiškais bus laikomos siuntos iki 2 kg ir ne didesnių išmatavimų nei 350×260×20 mm. Siuntiniais bus laikomos siuntos, kurių svoris didesnis nei 2 kg ir / arba išmatavimai viršys laiško matmenis (350×260×20 mm). Šie išmatavimai galios tiek Lietuvoje, tiek į užsienio šalis siunčiamoms siuntoms.

laiskassiuntinys.jpg

Šaltinis: post.lt

Visi siuntiniai yra registruojami (galima sekti jų judėjimo kelią), todėl transportavimo metu pažeidus siuntinį ar jam dingus, siuntos siuntėjas gali tikėtis kompensacijos.

Prie to pačio – pašto korespondencijos siuntų tarifai Lietuvoje, siuntų tarifai į užsienį bei siuntinių siuntimo tarifai.

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) įvertino AB Lietuvos pašto numatomus pakeitimus, kad tam tikrų matmenų ir svorio pašto siuntos būtų siunčiamos tik kaip pašto siuntiniai. RRT įspėjo AB Lietuvos paštą, kad planuojami AB Lietuvos pašto pakeitimai ribotų naudotojų teises ir de facto padidintų korespondencijos siuntų iki 2 kilogramų (kurios neatitinka AB Lietuvos pašto nustatytų matmenų) kainą, taip pat neatitiktų RRT nustatytų universaliosios pašto paslaugos tarifų.

Šaltiniai: Lietuvos paštas, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba